ONS VERHAAL

creëren van uitzonderlijke waarde voor kamado-gebruikers

Omdat we aan huis gebonden waren hebben we in 2020 tijdens de pandemie tien keer meer gerookt en gebarbecued dan ooit tevoren. Onze keukenexperimenten verplaatsten zich van de keuken naar het terras waar de Kamado koning was. Toen begrepen we dat een Kamado noodzakelijk was voor de dagelijkse barbecue, maar alleen dat is niet genoeg om onze culinaire meesterwerken uit te voeren. Iemand uit de barbecue-community zei toen gekscherend dat een Kamado verkopen zonder tafel verboden zou moeten worden. Als productie-ondernemers hebben we die opmerking echter heel serieus genomen.

Net als andere kamado-gebruikers hadden we te maken met een aantal beperkingen. In de eerste plaats leggen we vele kilometers af, heen en weer lopend tussen de keuken in huis en de tuin. Ten tweede lagen onze kamado-accessoires eerst altijd overal verspreid. Ten derde besteedden netheid-freaks vroeger dagen en weken en om zelf maatwerk kamado-tafels te bouwen zodat ze verhalen konden posten zonder veel fotobewerking. Verrassend genoeg werden die beperkingen aanvaard als feiten die nu eenmaal bij heerlijk eten hoorden.

We zijn aan de slag gegaan om die beperkingen uit de weg te ruimen en uitzonderlijke waarde te creëren voor de barbecue- en rook-community’s.

We vonden dat deze tafel niet slechter mocht zijn dan een door een bekwaam vakman of een familielid zelfgemaakte tafel. Daarom besloten we dat dit het meest geavanceerde item voor buiten moest worden in uw bezit. Ons doel was duidelijk: de tafel moest net zo duurzaam zijn als Kamado zelf. Hier streven we al decennia naar en doen we ook op verzoek. Natuurlijk moest de tafel over alles beschikken waar een barbecuër behoefte aan heeft. Als zich in de toekomst nieuwe vereisten voordoen, kan de tafel gemakkelijk worden aangepast aan al deze toekomstige accessoires (stuur ons een verzoek met wensen).

Toen we na drie maanden hard werken ons eerste prototype hadden ontwikkeld, leek het niet op een tafel. Het leek meer op een keukeneiland op wieltjes. We noemden het de KamadoSpace: een buitenmeubel dat de barbecuegrenzen verlegde in termen van effectieve ruimte rond de kamado en een gevoelsmatig geheel van vrijheid, gebruiksgemak en plezier hebben in het ermee bezig zijn.

KamadoSpace is gemaakt om thuiskoks van dienst te zijn in hun smeuïge, rokerige barbecuewereld. Daarom hebben we besloten het product te maken van onderdelen die gemakkelijk te bevestigen zijn, handig verpakt in platte dozen voor wereldwijd gemakkelijk transport. Tegelijkertijd – om gezinnen een pleziertje te geven – niets leukers dan de KamadoSpace in elkaar te zetten als een echte constructeur. Als u naar een nieuwe woning verhuist, gaat uw Kamado toch mee?

Producten van KamadoSpace worden op twee locaties in Litouwen in de EU geproduceerd en staan wereldwijd op de 11e plaats in de Ease of Doing Business Ranking van 2020. Ons bedrijf heeft meer dan 150 medewerkers en een paar robots in deze fabrieken die allemaal klaarstaan om te zorgen om de voorraad voor onze dealers wereldwijd op peil te houden.

Na een paar testsessies bij KamadoSpace zijn de testingenieurs (die ons helpen als zich knelpunten voordoen) verslaafd geraakt aan barbecueën en roken. Nu werken ze officieel ‘s avonds en in het weekend aan het product en genereren meer R&D-ideeën dan in werktijd. De R&D-afdeling groeit zo snel dat de ingenieurs vegetariër maken, de enige manier is om dat een halt toe te roepen. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en krijg een seintje zodra ideeën als eindproduct worden uitgevoerd en weer een bottleneck oplossen.

WERK IN UITVOERING

zie hoe KamadoSpace wordt geproduceerd